Orangery Cad Design

This orangery will fill the space at the corner of the building, in the corner formed between  side and rear extensions. It will be quite close to the boundary and project out from the main house six metres, which was always going to be pushing the limits of planning permission.

Unfortunately the neighbours, who have a conservatory themselves, objected to the planning application on the grounds that the proposed orangery would spoil their view of our clients’ garden! It is questionable how much this actually influenced the planners, but planning permission was refused.

In parallel, we re-submitted for a orangery of reduced size (four metre projection) whilst appealing the original decision. The smaller orangery was approved by the local authority, then our appeal was granted by the planning inspectorate. Thankfully the clients can now have their orangery the size they wanted and we can proceed with the build.